Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

KARİDESLİ MAKARNA


Malzemeler :
1 pkt burgu makarna,
400 gr kadar dondurulmuş karides,
1 yemek kaşığı domates salçası,

2 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tereyağ,
su, tuz, karabiber


Hazırlanışı :
Makarnayı klasik bir şekilde haşlayalım ve suyunu süzelim. Tencereye sıvıyağ , tereyağı alıp ısıtalım. Domates salçasını da ekleyip kavuralım. Süzdüğümüz makarnayı ekleyip baharatları da ekleyip biraz karıştırıp ocağın altını kapatalım. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ alıp ısıtalım. karidesleri içine ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Pişen karidesleri makarnamız ile buluşturalım ya da servis aşamasında tabağımıza alalım.
Maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Karidesli makarnamız servise hazır.
Afiyet Olsun....

2 yorum:

  1. FATOŞCUM MMMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :))))))
    KIZIMIZA SELAM
    :)

    YanıtlaSil
  2. çok mersi Ayşecim:) Kızın şimdi trt çocuk seyrediyor:))) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar