Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

KALP PASTA

Merhabalar,
Ben bu pastayı bugün doğum günü olan eşim için hazırladım. Ve özel olsun istedim. Aklıma kalp şeklinde pasta yapmak geldi ve sonuçta bu pasta çıktı ortaya :) İyi ki doğdun aşkım. İyi ki seninle evliyim. Birlikte daha nice güzel yaşlar geçirmemizi diliyorum...



KALP PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası için:

3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
4 çorba kaşığı tepeleme un,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt
 vanilya,


Kreması için:
1,5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı
 nişasta,

1 pkt vanilya,
1  çorba kaşığı tereyağı,


Arası için : Muz ve damla çikolata,


Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt,


Üzeri için:
1 pkt sade krem şanti,

1 su bardağı süt,
kırmızı gıda boyası



Hazırlanışı:
Öncelikle pandispanyasını hazırlayalım. Önemli bir püf noktası malzemelerin ortam sıcaklığında olması şart.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kelepçeli kalıbımıza harcı dökelim. Önceden ılıtılmış fırınımızda 180 C' de yaklaşık 30 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini de kürdanla kontrol edelim. Daha sonra pişen pandispanyayı soğuması için bekleyelim. Bu sırada kremasını hazırlayalım. 
Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Ocakta kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ilıması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken sıra geldi kekimize kalp şeklini vermeye. Ben de bir şablon vardı. ona göre kestim. Öncelikle temiz bir kağıt alalım. Kağıdımızı kekimizin boyutlarında keselim. Daha sonra üst kısımlarını kalp şeklinde kesip kalıbımızın üzerine yerleştirip pandispanyamızı kalp şeklinde keselim. 

Kalp şeklini alan kekimizi bıçakla ikiye bölelim. İlk katı servis yapacağımız tabağa yerleştirelim. 1 su bardağı sütün yarısını keki ıslatmak için kullanalım. Daha sonra hazırladığımız kremayı üzerine eşit olarak sürelim. (kremadan biraz artıyor ) Daha sonra üzerine kestiğimiz muları yerleştirelim ve damla çikolata serpelim. 2. katı da üzerine kapatıp kalan süt ile onu da ıslatalım. 
Pastamızın üst kreması için ise 1 su bardağı soğuk süt ile sade toz krem şantiyi mikserin yüksek hızında çırpalım. Kremanın yarısını pastamızın üzerine spatül yardımıyla sürelim. Kalan kısmına da çok az kırmızı gıda boyası ekleyip karıştıralım. Onu da sıkma torbasına alıp ucuna yıldız uç takıp şekil verelim.
Pastamızı servis etmeden önce 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet Olsun.....
NOT: Kalp şeklinde hazır kek kalıpları da mevcut onlarla daha rahat yapabilirsiniz. Ben de kalıp olmadığı için kalıbımı kendim yapmak zorunda kaldım:) Pandispanya tarifimi daha önce yaptığım şeftalili meyvalı pastam ile aynı yaptım. Çünkü bu tarif çok güzel oluyor. 

Pastane pastalarını aratmadığına emin olabilirsiniz. İçinde hiç yağ yok.... 
Denemenizi tavsiye ederim...

2 yorum:

Yorumlar