Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

KABAK GRETAN


Malzemeler :
2 parça tavuk eti,
4 kabak,
2 yeşil biber,
1 soğan,
2 havuç,
1 tutam maydanoz yada dereotu,
1 yemek kaşığı domates salçası,
karabiber, kırmızı pul biber, tuz,
zeytinyağı,


Beşamel Sosu İçin:
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
karabiber,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 fiske tuz



Yapılışı :
İç harcı hazırlamak için, tavuk etlerini küçük küçük keselim. Tavaya yağı koyup tavukları suyunu salıp çekene kadar soteleyelim. Soğanı küp küp kesip, biberi de doğrayıp ilave edelim. Havuçları ben küp küp doğradım isteğe göre rende de yapılabilir. Havuçları da ekleyelim tavaya. Domates salçasını da ekleyip kavuralım. Çok az su ilave edip biraz daha kavuralım.Tuzu, karabiberi, pul biberi de ekleyip 2 dk daha kavurup ocağın altını kapatalım. İç harcımız hazır.
Kabakları boydan 2 ye kesip içini kaşık ile oyalım. Tancereye su koyup kabakları 10-15 dk haşlayalım.(Kontrollü olsun yoksa dağılabilir.) Kabakları tencereden alıp borcama dizelim. İçlerine hazırladığımız haçtan paylaştıralım.
Beşamel sos için: küçük bir tencereye unu alalım yağ ile kavuralım. Üzerine soğuk sütü ekleyip tel çıpıcı ile sürekli karıştıralım. Topaklanmasın. Kıvam alınca karabiber ve tuzunu ekleyelip ocağın altını kapatalım.
Hazırladığımız beşamel sosunu da kabakların üzerine döküp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Yorumlar