Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

EV YAPIMI TORPİL

Farklı şeyler yapmayı çok seven bendeniz bu kez de torpil yapmaya karar verdim ve kolları sıvadım. Harika oldular emin olun:))))
Çok lezzetli ve tadına doyulmayan harika bir tatlı oldu. Hazırından hiçbir farkı yok üstelik ev yapımı...Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin diyorum.... Pişman olmayacaksınız.....

Malzemeler:
10 adet dondurma külahı, 
yağlı kağıt, 
6-7 yaprak milföy hamuru, 
Kreması için: 
4 su bardağı süt, 
6 yemek kaşığı şeker, 
1 yumurta, 
2 çorba kaşığı kaşığı nişasta, 
2 çorba kaşığı kaşığı tepeleme un, 
1 çorba kaşığı tereyağı, 
1 pkt vanilya 


Üzeri için: Pudra şekeri ve kırık fındık 


Hazırlanışı:
Öncelikle külahlarımızı hazırlamakla işe başlayalım. Aslında bu külahların hazır metal olanları var fakat ben de olmadığından dolayı iş başa düştü ve kendi külahımı kendim yaptım. İsteyenler hazır torpil kalıplarıyla da yapabilirler. Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayalım. Fazla kalan uç kısımdaki kağıdı içe hafifçe çok bastırmadan (külahı kırmadan) içine sokalım. Bu kadar basit külahlar hazır :) 
Şimdi sıra milföylerde. Çok az un serpip merdamneyle milföyleri açalım. 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim. Her açılan milföyü 5'e bölebilirsiniz. Külahı elimize alıp dip kısmından sarmaya başlayalım hamurumuzu. İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile üst üste getirelim. ( açılmaması için bu işlemi yapıyoruz) En sona gelince biraz boşluk bırakalım ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun. Sırasıyla tüm milföyleri külahlara sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında 200 'C de milföyler pembeleşene kadar pişirelim. 
Milföyler pişerken kremasını hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel çıpıcı ile çırpalım. Daha sonra ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vailyayı ekleyelim. Karıştıralım. Soğuması için bekletelim. 
Fırından çıkan milföyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice külahlarından çıkartalım. Hazırladığımız milföy külahlarını su bardaklarına tek tek yerleştirelim . Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştıralım. En son üzerine fındık serpiştirip buzdolabına kaldıralım. 
2-3 saat buzdolabında beklettiğimiz torpilleri servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirelim. 
Servise hazır hale getirelim. 
Afiyet Olsun.....

6 yorum:

  1. canım bugün senin günün
    ellerine sağlık
    :))))

    YanıtlaSil
  2. Canım ya evet sorma blogcudaki tarfilerimi buraya taşıyorum arka arkaya oldu biraz ama :((( Çünkü kızımdan dolayı çok fazla vakit bulamıyorum gün içinde... Fırsatını bulmuşken aktarmak istedim... Segviler canım...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık yapmak istediğim bir tarifti teşekkürler.

    Haftaya günümde menüme bunuda ekliyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. mutlaka deneyin :))) şimdiden afiyetler olsun... sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık. Bende bunu deneyecektim, torpili ne sarayım diye düşünüyordum. Dondurma küllahı iyi fikirmiş.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Oya hanım. Evet yağlı kağıtla yaptım sonuç başarılı :)))
    Sevgilerimle :)))

    YanıtlaSil

Yorumlar