Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ

Çok basit yapılan bir tatlı. Bunu kalan kremalarınız için de uygulayabilirsiniz. Değerlendirmek önemli olan. Tarifteki ölçüleri kendinize göre çoğaltabilirsiniz:)))))

Malzemeler
Muhallebisi için:
1 s bardağı süt,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı şeker,
1 pkt vanilya,


Arası için: Bisküvi, muz

Üzeri için: 80 gr. bitter çikolata, fındık



Hazırlanışı:
Önce muhallebiyi hazırlayalım. Sos tenceresine süt, şeker, un ve nişastayı alıp pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım. Cuplara bisküviyi çok ufalamadan paylaştıralım. Üzerine küçük doğranmış muz ekleyelim ve muhallebiden gezdirelim. Aynı işlemi diğer cup için de uygulayalım.
Bitter çikolatayı ben mikrodalgada 2 dk erittim. İsterseniz benmari usulü de eritebilirsiniz. Muhallebinin üzerine eritilmiş çikolatayı gezdirelim. İsteğe göre fındık vs ile süsleyelim. 1-2 saat buzdolabında bekletip servis yapalım....
Bu kadar pratik ve basit.....
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. çok şık olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Tuğba hanımcım :)
    Sevgiler. . .

    YanıtlaSil

Yorumlar