Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

BAKLA ÇORBASI

Nette farklı çorba tarifi ararken bu çorbayı buldum. İnanılmaz güzel bir çorba oldu. Tadına doyamadık eşim ve ben. Gerçekten çok güzel oldu. Farklı çorbalar yapmaktan hoşlananlardansanız mutlaka bu buram buram bakla kokan bu çorbayı denemenizi tavsiye ediyorum.


Malzemeler:
1 avuç taze bakla,
6-7 dal dereotu,
3 yemek kaşığı tel şehriye,
tuz,
su,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
 
Terbiyesi için :
1 kase yoğurt,
2 yemek kaşığı un,
1 yumurta sarısı,






Hazırlanışı:
Baklaları yıkayıp bıçak yardımıyla ince ince doğrayalım. Tencereye yağı koyup doğradığımız baklaları kavuralım. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpalım. 5-6 bardak kaynar suyu tencereye ilave edelim. Karıştıralım. Terbiyenin içersine kaynayan sudan azar azar ekleyip karıştıralım. Ilıkhale gelince terbiyeyi de tencereye ekleyelim sürekli karıştıralım. Tel şehriyeyi, ince kıyım dereotunu ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edelim.Çorbanın kıvamı yoğun olursa su ilave edebilirsiniz. 5 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Çorbamızın servisi sırasında istenirse 1-2 yemek kaşığı tereyağ eritilip üzerine gezdirilebilir.
Buram buram bakla kokan çorbamız servise hazır....
Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar