Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

KREM ŞANTİLİ POĞAÇA

Merhabalar,
Değişik bir poğaça tarifi ararken nette bu tarifi buldum ve hemen yapmaya karar verdim. Tabiiki sonuç harika.angel İnanın bana sizlere de yapıp, yiyince bana hak vereceksiniz. Benim favori tariflerim arasında baş köşede yerini aldı bu tarif. Bu poğaça dışı hafif kıtır içi ise yumuşacık bir poğaça. Hani pastahanelerde satılan karaköy poğaçaları vardır ya işte onun gibi bir poğaça bu. Gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum......



Malzemeler:
Yarım pkt margarin yada tereyağı,
4-5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 pkt toz krem şanti,
2 yumurta
2 kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,

İçi : 

Çökelek ve maydanoz, 
(1 yumurtanın akı çökeleğin içine giriyor, yerken dağılmaması için)
 

Üzeri: Yumurta sarısı, çörek otu ve susam.

Yapılışı:
Yumurta, süt, margarin, sıvıyağ ve toz şanti bir kaba alıp iyice karıştıralım. İçine tuz, kabartma tozu ve elenmiş unu kontrollü bir şekilde ilave edelim. Hamuru iyice yoğuralım. İçi için maydanozu ince kıyalım. İçine çökeleği, maydanozu, 1 yumurta akını birazda tuz - karabiber ekleyip karıştıralım.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım. Elimizle şekil verip içine harçtan koyalım. Ağzını büzerek elimizle kapatalım. Sonra ters çevirip kapattığımız tarafı alta getirelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susamla da süsleyelim.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 'C de yaklaşık 30-35 dk kadar yani kızarana kadar pişirelim.
Poğaçalarımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun :))))

Not: Fırın ayarı herkese göre değişir. Poğaçalarımızı kontrollü olarak kızarana kadar pişirelim...

9 yorum:

  1. denemek isteyip not aldım ama henüz deneyemedim canım.görüntüye bakınca en kısa zamanda denemem lazım dedim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. fatoşcum maşallah bu ne hız hangisine yorum yazacağımı bilemedim,birbirinden güzel tariflerin var emeklerine sağlık,aynı yaşta olmamız,elif adında benim de kızım var,birde sunumlara önem vermemiz şimdiden 3-4 ortak yanımız oldu.Denenmediğim bir tarif yapacağım iyi geceler...

    YanıtlaSil
  3. çok guzel gorunuyor bende deneyeyim o zaman :) firinin pervanelimi canim?

    YanıtlaSil
  4. merhaba,
    güzel yorumlarınız içi hepinize çok teşekkür ediyorum...sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle deneyeceğim..çok beğendim..pastanelerdeki poğaçaya da bayılıyordum zaten..aynısı olmuş görüntüsü..tadı da aynıdır .hatta daha güzel olmuştur ..

    YanıtlaSil
  6. Bu tarifi yaptığımdan beri evde başka poğaça pişmiyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. yaptım tarifi..evde netim olmadığı için aklımda kaldığı kadar yaptım fatoşcuğum.margarin yada tereyağı koymak aklıma gelmedi.zeytin yağı ile yaptım..öyle hatırlamıştım..o da çok güzel oldu..teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. yenı bı tarıf bugun deneyecegım ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine saglık içini patatesli yapsak olurmu benim kızım peynirli sevmiyorda safiye acar tok bide 2paketmi kabatma tozu

    YanıtlaSil

Yorumlar