Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

HAVUÇ ÇORBASI

Bu tarifi henüz yapmadıysanız ve değişik bir çorba çeşidi yapmak istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum. 
Hafif bir tadı var ve lezzetli.

Malzemeler:
2 adet havuç,
1 su bardağı su,
4 su bardağı et suyu ya da su,

Terbiyesi için:
1 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
1 türk kahve fincanı un,
tuz, 
karabiber,
zeytinyağı

Üzeri için: 

Kırmızı pul biber


Yapılışı:
Öncelikle havuçları rendeleyip tencerede az yağ ile soteleyelim. Ardından tencereye 3 bardak su ekleyip haşlayalım. Blendırdan geçirelim püre haline getirelim. Ayrı bir tencerede terbiyeyi hazırlayalım. Un ve zeytinyağını unun kokusu gidene kadar 3-4 dk kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Yumurta sarısını da ekleyip tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Topaklanmaması gerekiyor. Sonra havuç püresinin içine ilave edelim hazırladığımız terbiyeyi azar azar. Tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ekleyelim. Karıştıralım kaynasın. Suyu az gelirse ilave yapabilirsiniz.Sıcacık mis gibi kokan çorbamız servise hazır:))) 
Üzerine kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz...
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar