Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

BROKOLİ SUFLESİ

Merhabalar,
Brokolinin genelde salatasını ve çorbasını yaparız değil mi ? Bu kez çok farklı bir tarif deneyip suflesini yapacağız birlikte. İster et yemeklerinin yanına garnitür olarak isterseniz de ana yemek olarak bile tüketebilirsiniz. Tadı çok ama çok lezzetli. Bence bu tarifi hiç düşünmeden deneyin. İlk kez Lezzet Dergisinde görmüştüm ve hemen denemişti. O gün bugündür severek yapıyorum.
İşte tarifim;
BROKOLİ SUFLESİ
Malzemeler:
500 gr brokoli,
1 çorba kaşığı sirke,

Beşameli için:
3 yumurta,
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
30 gr margarin,
2,5 çorba kaşığı un,
2 çay bardağı süt,
tuz, toz kırmızı biber ve karabiber

Yapılışı:
Brokolileri çiçek çiçek ayırıp yıkayalım ve süzelim. Bir tencereye brokoli ve sirkeyi alıp 2 su bardağı su ekleyip 5-6 dk kadar haşlayalım ve suyunu süzelim. Yumurta aklarını, sarılarından ayıralım.
Beşamel sosu hazırlamak için, yağı tavada eritip (bu sıvıyağda olur) unu pembeleştirelim. Soğuk sütü azar azar ilave edelim. Sos koyulaşınca ocaktan alıp alalım. Beşamel sosa yumurta sarıları, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyip karıştıralım. Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde mikserle kar haline gelen kadar çırpıp beşamel sosa ekleyelim.
Fırın kabını çok az yağlayalım. Brokolileri ekleyip üzerine beşamel sosunu gezdirelim. En son kalan kaşar peynirini ve toz kırmızı biberi de üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dk kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar