Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

ANNEMİN PATATESLİ PUF POĞAÇASI

Anneciğimin yaptığı bu poğaçalara bayıldım hatta tüm ev halkı olarak bayıldık diyebilirim. O kadar yumuşak pamuk gibi olmuştu ki sıcak sıcak 5 çayımızın yanında kaç tane yediğimi hatırlamıyorum:)))))
Bu poğaçayı kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum. 
Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 yumurta akı (sarısı üzerine),
2 pkt kabartma tozu,
1 fiske tuz,
3 su bardağı un

İçi: 3 patates (haşlanmış)
1 çorba kaşığı domates salçası, karabiber

Üzeri: Yumurta sarısı , çörek otu ve mor haşhaş
Yapılışı:
Sıvıyağ, yoğurt, süt ve  yumurta akını iyice çırpın. Sonra un,tuz, ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin (mayalanması için). İçi harcı için haşlanmış patatesleri rendeleyin. Domates salçası karabiber ile karıştırıp harç hazırlayın. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine harçtan koyup D şekli verin. Uçlarını elinizle bastırın ki pişerken açılmasınlar. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu yada mor haşhaş ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C yaklaşık 30 dk kadar pişirin.
 
NOT: Her fırının ısı ayarı ve pişirme süresi farklılık gösterir. Onun için kızarana kadar pişirilmesi gerekiyor.
Bu poğaça hem yumuşacık hem de puf puf oluyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun.........

18 yorum:

  1. Bu güzel tarifi aldim isallah en kisa zamanda yapacagim.Annenizin ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  2. Gorunum harika. Pogacanin her turlusunu severim. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. varmı anne poğaçası gibisi. ellerine sağlık onun. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.Çok lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  5. poğaçalar müthiş...
    tüm tarifler harika..
    bende börek ve poğaça tutkunuyum kahvaltılarda..
    illaki ev yapımı !
    :)

    iyi seneler
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Annenizin ellerine saglik blogunuzda tariflerinizde cok güzel aramiza hos geldiniz .Ben sizi takip listeme aliyorum .Böylece daha iyi takip edebilirim sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  7. Annelerin klasik poğaça tarifidir ama nefis olur.Hele sıcak sıcak yemesine doyum olmaz.Tarif de hiç şaşmaz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. canım harıka olmus poğaça, mıss gıbi bir bardak da çay yemeye doyum olmaz

    YanıtlaSil
  9. fatmacığım ellerine sağlık
    bana da beklerim
    bloğun hayırlı olsun
    :)))))))

    YanıtlaSil
  10. Yanındada tavşan kanı demlenmiş çayla doyamam yemeye ..
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. CANIM BEN GELDİM ELLERİNE SAĞLIK
    BANA DA BEKLERİM
    :))))

    YanıtlaSil
  12. merhaba fatoş ben blogcu.com dan şimdi artık bende buradayım sirintariflerblogspot.com seni de burada görmek çok güzel poğaçalar çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
  13. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  14. Kusura bakmayın ne olur. Buraya yeni yeni adapte oluyorum ne nerden yapılır çözmeye çalışıyorum:( Güzel yorumlarınızı da şimdi okuma fırsatı buldum arkadaşlar. Her birinize tek tek çok teşekkür ediyorum iyiki buraya geçmişim diyorum:)))) Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. whoаh thіs wеblog is ωonԁeгful i like stuԁying your
    pοstѕ. Keeρ up the grеаt wοrk!
    Yοu recоgnіze, manу рeople are hunting around fοr
    thіs info, yоu сan аіd them greatly.


    Μy ωeb-sitе; Mydocshare.Net

    YanıtlaSil
  16. Fatoş Hanım tarifi şimdi denedim. çay fincanım biraz büyük olduğu için daha dazla un koymam gerekti. salça yerine de dereotu ve biraz da beyaz peynir koydum. çıtır çıtır harika bir poğaça oldu. anneciğinize sevgi ve saygılar size de paylaşımınız için çoook teşekkürler...

    YanıtlaSil
  17. Un discours de mariage
    rédigé en bon français, foncez!

    YanıtlaSil

Yorumlar